Følg med på bibliotekets julekalenderDu finner den midt på Bjørkelangen vgs' hjemmeside.

Nå har vi kommet til 5. desember allerede - og fire boktips og et filmtips er publisert.

 1. desember ble boka Juletid presentert. Den inneholder mange flotte bilder og tips du kan bruke når du ordner og pynter til jul.

2. desember fulgte vi opp med en latterbombe av en roman ved navn Hundreåringen. Her følger vi Allan Karlsson i det han bestemmer seg for å rømme fra gamlehjemmet på 100-års dagen sin. Han roter seg umiddelbart opp i et sammensurium av problemer og kommer raskt på kant med loven (- eller går vel egentlig ganske langt over streken...) På sin flukt kommer han over en rekke svært originale mennesker. Ettersom vi får hele livshistorien til 100-åringen parallelt, viser det seg at han har levd et ganske så begivenhetsrik liv og truffet flere av verdenshistoriens berømtheter. Et oppkomme av elleville historier!

3. desember anbefalte vi filmen Dagen er din. En vakker film om å ta sine egne valg og stå for dem. Har du en kveld til overs; lån filmen og finn fram lommetørkle!

4. desember ble boka En bedre dag i morgen hentet fram. Ikke alle her på vår lille klode har et like godt utgangspunkt og like gode forutsetninger. Noen kommer seg gjennom det utroligste. Dette er fortellingen til Ishmael Beah som vokser opp som barnesoldat.

Dagens roman er Snøbarnet som er en nesten magisk historie, blanding av eventyr og en drøm som går i oppfyllelse. Men kan drømmen bestå? Mabel og Jack bryter opp fra et trygt og rolig liv hos familien på en storgård ved Amerikas østkyst, etter å ha mistet et barn. De flytter til et storslått landskap i ødemarken og rydder jord i et iskaldt Alaska for å få en ny start på livet og forholdet sitt. Det harde arbeidet og den mørke vinteren tar på, men midt i vintermørket dukker det opp et eventyr...
Du finner alle bøkene og filmene vi presenterer i julekalenderen på biblioteket

- vi ønsker alle en god adventstid!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits