Videre i kalenderen...

3. søndag i advent er passert og vi har "tent" 3 lys i biblioteket J

 

6. desember anbefalte vi boka Min drøm om frihet av Amal Aden. Jeg var på et møte på norsk barnebokinstitutt i høst, der hun var en av foredragsholderne som snakket om kulturmøter. Dette er ei dame som har opplevd mye, og boka hennes er vel verdt å lese.

7. desember anbefalte vi bøkene til Helga Flatland, som allerede har et helt innlegg lenger ned her på bloggen. Fantastiske bøker!

8. desember sto julenovellesamlinga Alt det som lå meg på hjertet for tur. Her møter vi mennesker med ulike skjebner fra bygda Skogli, Levi Henriksens litterære bygd, som kanskje ikke er så ulik vår egen?  Vi har også nylig fått inn filmen Hjem til jul som bygger på Levi Henriksens første julenovellesamling, Bare mjuke pakker under treet. Filmen fikk terningkast 5 og 6!

9. desember presenterte vi ungdomsboka Uglies av Scott Westerfield. Dette er en science-fiction roman om et framtidssamfunn av perfekt skjønnhet der alle som ser vanlige ut er stygge. Alle skal være pene som supermodeller. I pen-verden blir alle operert som 16-åringer for å bli vakre. Der er alle opptatt av perfekt utseende og kropp, store øyne, fyldige lepper, ingen er for tykke eller for tynne. Alle er perfekte. De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes av utseendet alene. Men i opprørersamfunnet Smoke, er situasjonen en annen. Tenåringene der nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn pen når det kommet til et stykke. Dette er en fortelling om kjærlighet, miljøforurensing, skjønnhetsoperasjoner og normalitet. Vi har den på engelsk også!

10. desember anbefalte vi boka ULVEN : villmarkens mystiske jeger. Boka inneholder en rekke store, flotte bilder av dette ville og vakre dyret. Du finner også en del fakta om ulven i boka.

11. desember fant vi fram boka Momo : eller kampen om tiden. Momo er en liten, fattig pike som bor i utkanten av byen. Inne i byen råder de grå mennene fra Tidssparekassen grunnen. De overtaler stadig flere og flere mennesker til å opprette konto i Tidssparekassen for sparing av tid. Dette er et eventyr om tidspress og avstumpetheten i vår kultur - en tankevekker nå som vi alle stresser rundt for å bli ferdige til jul?

..og i dag, 12. desember setter vi fram boka Tegn til kjærlighet av Jan Kjærstad. En magisk fortelling om skriftdesigneren Cecilia som er en ung kvinne med en annerledes oppvekst og med en mangslungen utviklingsvei. Da hun blir utsatt for et trafikkuhell og reddet av mannen som blir hennes store kjærlighet, blir det livsviktig for Cecilia å få fortalt sin kjærlighetshistorie, og knytte den til sin livshistorie. Hun gjør det i skrift, og hele tiden får fortellingen følge av små, eventyraktige innskudd som illustrerer skriftens magi. Det er lenge siden jeg leste denne boka, men husker at jeg satt igjen med følelsen av å ha lest noe ganske fantastisk.

 

Lykke til videre med juleforberedelser! Blir det for mye mas, så lån Momo eller en annen bok og tenn et lys eller tre og sett deg ned i godstolen en kveld...  Jul blir det uansett!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits